Zakelijk inkopen

VIOFO dashcams voor taxi- en transportbedrijven

De taxi-industrie en de transportindustrie veranderen snel. De nieuwe technologieën verstoren de traditionele werkwijzen. Nieuwe bedrijven en startups concurreren met zelfrijdende auto's, goedkopere taxi's en andere manieren om te ladingen te vervoeren. Tegelijkertijd worden chauffeurs geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen:

  • Drukte op de wegen
  • Geschillen tussen passagiers en chauffeurs
  • Ongevallen

Om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden, is het essentieel dat voertuigen en hun bestuurders optimaal beschermd worden, zodat zij hun werk op een efficiënte en veilige manier uit kunnen voeren.

Dashcams voor taxi’s en transportbedrijven bieden een effectief afschrikmiddel tegen misbruik van de bestuurder, valse beweringen bij ongevallen en zelfs als bewijsmateriaal. Dashcams houden zowel de weg, voor en achter, en wanneer mogelijk zelfs de situatie in de auto of vrachtwagen in de gaten.

Dashcams voor taxibedrijven en transportbedrijven

De binnenbeelden zijn vooral belangrijk voor taxi's omdat ze continu registreren hoe bestuurders en passagiers zich gedragen. Deze beelden kunnen helpen bij het oplossen van geschillen over betaling, bestemmingen, routes of schade. Ook zal de aanwezigheid van een camera verbale en fysieke aanvallen op bestuurders voorkomen.

Vanuit het perspectief van de bestuurder is het doel van een dashcamera om te beschermen in het geval van een ongeluk. De dashcam registreert alles vóór en achter de auto. Dit bewijsmateriaal kan worden gebruikt om te bewijzen dat het incident niet jouw schuld was. In een geval waar géén dashcam wordt gebruikt, is het vaak jouw woord tegen het woord van de andere bestuurder.

GPS gekoppelde dash-camera’s ondersteunen taxi- en transportbedrijven op nog geavanceerdere manieren: toegang tot real-time motor- en voertuigdata stelt wagenparkbeheerders in staat om real-time mee te kijken. Wordt er te snel, te agressief of een verkeerde route gereden? Dankzij een dashcam ben je altijd op de hoogte. Deze GPS data is ook achteraf in te zien, om bijvoorbeeld te kijken hoe snel en waar het voertuig reed op een bepaald moment in het verleden.

VIOFO biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om zakelijke bestellingen door te geven, voor een voordelige prijs. Bel of mail ons gerust voor meer informatie of speciale wensen. Wij geven graag meer informatie over de producten en denken graag mee!

Al overtuigd? Bekijk dan hier het assortiment!

Ervaringen

  • Peter Vis Transport

"Wij zijn over het gebruik van de VIOFO zelf zeer tevreden, de mannen kunnen er goed mee overweg en zeer duidelijk beeld. Een tweede SD kaart erbij in de vrachtwagen is wel nuttig i.g.v. aanrijding. "

  • Taxibedrijf van Alebeek B.V.

"Wij hebben er momenteel al onze 38 voertuigen mee uitgerust. En ze draaien sinds aankoop probleemloos. Prima apparaat met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Beeldkwaliteit staat niet op max bij ons (we willen 10-15 uur op kunnen nemen op de huidige SD kaart) maar dan nog is het beeld erg goed! Niets mis mee. Ik denk dat wij ze in een maand of zes allemaal terug verdiend hebben. Zo nu en dan is het erg fijn om beelden te hebben voor een schadegeval."