Welke dashcam moet ik kiezen?

Ben jij op zoek naar een dashcam, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke dashcam het beste in jouw auto past? Dan gaan wij je helpen in deze blog! Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende dashcams te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Wij zullen een onderscheid maken tussen dashcams met 1, 2 of 3 camera’s en in die categoriën bespreken wij de opties die je hebt bij het maken van een keuze.

Wist je dat wij een hele handige vergelijkingstool op onze website hebben? Voeg vanaf de productpagina tot 4 dashcams toe aan de vergelijking en bekijk de verschillen in specificaties!

1 Channel dashcam

Ben jij op zoek naar een simpele oplossing om de veiligheid van jouw auto te garanderen? Dan is een dashcam met 1 camera iets voor jou! De dashcam vereist een korte simpele montage, omdat je enkel draden weg hoeft te werken vanaf de dashcam naar een stroompunt in de auto. Dat kan de sigarettenplug, een usb-aansluiting of de zekeringen box van de auto zijn. Voor de laatstgenoemde optie heb je wel een VIOFO Hardwire Kit en zekeringen nodig. Ook bij 1 Channel dashcams zijn er veel verschillen te vinden, wij hebben er een paar op een rij gezet die interessant kunnen zijn!

VIOFO A119 V3

De klassieker van VIOFO is ook meteen een van de meest populaire dashcams. Al sinds 2019 is deze dashcam te vinden in veel auto’s door heel Europa en dat zal nog wel even blijven ook! De VIOFO A119 V3 is namelijk een simpel in gebruik te nemen dashcam met een hele scherpe Quad HD+ beeldkwaliteit die zijn tijd ver vooruit was. De dashcam beschikt over vrijwel alle moderne technieken. Zo krijg je ook in de nacht kristal heldere beelden dankzij de Sony Starvis 5MP sensor. Met behulp van de G-sensor is de dashcam ook in de parkeermodus te gebruiken, waardoor je beelden op kunt nemen als de auto geparkeerd staat. De VIOFO A119 V3 beschikt niet over een Wi-Fi module, dus de dashcam is niet te gebruiken in de VIOFO app. Wel kun je de de beelden heel makkelijk via iedere computer of laptop uitlezen!

VIOFO A119 Mini 2

Ondanks de populariteit van de VIOFO A119 V3, is er een opvolger op de markt gekomen onder de naam VIOFO A119 Mini 2. Deze dashcam kan eigenlijk alles wat de VIOFO A119 V3 kan, maar dan in een nog compacter formaat, niet groter dan een autosleutel. Dit maakt de dashcam ideaal om achter de achteruitkijkspiegel weg te werken zonder dat die in het zicht zit tijdens het rijden. De VIOFO A119 Mini 2 beschikt daarnaast wél over een Wi-Fi chip, wat je de mogelijkheid geeft de dashcam via jouw mobiele telefoon met de VIOFO app te verbinden. Zo heb je de beelden die de dashcam opneemt altijd in je broekzak bij je. De connectie verloopt razendsnel en ook is het mogelijk om de beelden vanuit de app binnen no-time naar je telefoon te downloaden!

VIOFO VS1

Wil je echt het nieuwste van het nieuwste, dan is de VIOFO VS1 de beste keuze als het op 1 Channel dashcams aankomt. Deze dashcam uit 2024 is net als de VIOFO A119 Mini 2 zeer compact en goed weg te werken. De dashcam beschikt over een 2K Quad HD kwaliteit in 30 fps, wat zorgt voor haarscherpe beelden, zowel overdag als in de nacht. Er zitten drie verschillende parkeermodi in deze dashcam waar je gebruik van kunt maken als je hem aansluit met een hardwire kit. De dashcam kan 35 seconde opnemen bij detectie van beweging door de G-sensor, de dashcam kan een timelapse in lage frames maken en de dashcam kan in minibestandsgrote opnemen! Zo is jouw auto met de VIOFO VS1 24/7 beveiligd bij schade. Bij de VIOFO VS1 krijg je gratis een VIOFO 32GB SD kaartje geleverd!

VIOFO A229 Pro 1CH

Ook bij de 1 Channel dashcams heb je de optie om voor de allerbeste beeldkwaliteit te gaan. De VIOFO A229 Pro 1CH levert de allerscherpste 4K beelden, waardoor je kentekens zonder enige moeite duidelijk in beeld kunt krijgen. Deze dashcam uit 2024 maakt gebruik van twee toonaangevende Sony Starvis beeldsensoren, namelijk de IMX678 en IMX675. De Dashcam wordt standaard geleverd met een CPL-200 filter, waardoor je ook bij een laagstaande zon beelden krijgt die niet overbelicht zijn. De scherpste beelden heb je dus met de VIOFO A229 Pro!

Overzicht van alle VIOFO 1 Channel dashcams:

2 Channel dashcam

Vind je het belangrijk dat een dashcam voor- en achter de auto opneemt? Dan kies je voor een dashcam met 2 camera’s.  Het grote voordeel van een camera aan de achterkant is natuurlijk het feit dat je ook beelden hebt van een auto die achterop botst. Over het algemeen rijden mensen na een aanrijding niet zomaar weg, maar mocht het gebeuren, dan heb je ook die persoon en het kenteken op beeld! Daarnaast bieden beide camera’s in de meeste gevallen een dermate brede kijkhoek, dat je enkel aan de zijkant van de auto een dode hoek hebt die niet gefilmd wordt. Welke 2 Channel dashcams zijn er en welke past het beste bij jou? Wij bespreken weer een aantal dashcams voor je!

VIOFO A129 Duo Pro

Er bestaat ook nog een klassieker onder de dubbele dashcams, namelijk de VIOFO A129 Duo Pro. Deze dashcam was zijn tijd ver voor en werd als een van de eerste dashcams op de markt gebracht met 4K beeldkwaliteit. Hierdoor is deze dashcam nog steeds razendpopulair en beschikt die eigenlijk over alle benodigde functies. De dashcam heeft uitstekend nachtzicht, leest kentekens erg goed en heeft een Wi-Fi chip, waardoor die makkelijk te verbinden is met de VIOFO app. Wist je dat de VIOFO A129 Duo Pro een van de weinige dashcams is die zowel voor- als achter een CPL-filter kan gebruiken? Kortom, een populaire dashcam die van alle markten thuis is.

VIOFO A139 Pro 2CH

Het meest heldere en scherpe beeld is wat de A139 Pro 2CH kan bieden. De dashcam beschikt niet over een beeldscherm, maar neemt desondanks de beste beelden op! Om het nog beter te maken, wordt deze dashcam standaard geleverd met een VIOFO CPL-200 filter, om er voor te zorgen dat er geen schitteringen van de zon op de lens komen. De A139 Pro 2CH heeft een verbeterde Wi-Fi chip die er voor zorgt dat je beelden binnen no-time vanuit de VIOFO app op jouw telefoon hebt gedownload. Je kunt optioneel er voor kiezen om de dashcam met een hardwire kit aan te sluiten op de zekeringenbox van de auto, zodat die in één van de drie parkeermodi te gebruiken is. Wil jij de dashcam en SD-kaart extra beveiligen tegen diefstal? Dat kan met een A139 Mounting Bracket die speciaal voor deze dashcam is gemaakt!

VIOFO A229 Pro 2CH

Ook al benoemd bij de 1 kanaals dashcams, de VIOFO A229 Pro 2CH. Aangezien dit een van de nieuwste en beste modellen van VIOFO is, zeker twee keer het vermelden waard. Deze dashcam kan precies hetzelfde als de VIOFO A229 Pro 1CH, maar beschikt ook nog over een achtercamera met een uitzonderlijk hoge 2K beeldkwaliteit, uitgerust met een Sony Starvis 2 IMX 5MP sensor. De voorcamera beschikt over de gewilde Sony Starvis 2 IMX678 8MP sensor. De dashcam beschikt over 5GHz Wi-Fi waardoor je beelden direct vanaf de app op je telefoon kunt downloaden. Dankzij de dunne coax-kabels die de voor- en achtercamera met elkaar verbinden, kun je de dashcam zonder enige moeite in het interieur van de auto wegwerken.

Overzicht van alle VIOFO 2 Channel dashcams:

3 Channel dashcams

Sinds enkele jaren is ook de dashcam met drie camera’s op de markt verschenen. Deze dashcams zijn voor verschillende doelen inzetbaar. Zo kun je er voor kiezen om een extra zijkant van de auto op te nemen, zodat jij bijna rondom de auto beelden hebt. De meest gebruikte toepassing van een dashcam met drie camera’s is het gebruik binnen de taxi en Uber wereld. Je hebt niet alleen beelden aan de voor- en achterkant van de auto, maar ook aan de binnenkant. Zo heb je altijd de klanten die je vervoerd in beeld mocht er iets gebeuren. Deze camera kan je een extra gevoel van veiligheid geven. Ook van de 3 channel dashcams zullen we er een paar bespreken.

VIOFO A139 3CH

De VIOFO A139 3CH is een van de eerste dashcams die op de markt kwam met drie camera’s. De dashcam is uitgerust met een Full HD front lens en een 1080P achter- en interieurcamera. De achter- en interieur camera hebben beide een breedbeeldhoek van 170 graden, waardoor je bijna geen dode hoek om de auto heen hebt en ook de binnenkant volledig in beeld krijgt. Het bijzondere aan de interieurcamera is het de infraroodlens. Zo heb je scherpe unieke beelden in de nacht, om zelfs in het donker volledige gezichtsherkenning te creëren. De VIOFO A139 3CH dashcam heeft ook nog een variant met 4K kwaliteit, namelijk de VIOFO A139 Pro 3CH.

VIOFO A229 Plus 3CH

Een dashcam waarvan zowel de voor- als achtercamera 2K full HD beelden maakt, dat is de VIOFO A229 Plus 3CH. Daarnaast heeft deze dashcam net als de VIOFO A139 3CH een infrarood interieurcamera voor scherpe nachtopnames. Deze dashcam beschikt over een slimme stembedieningsfunctie, waarmee je opnames kunt starten, stoppen, screenshotten of de Wi-Fi aan en uit kunt zetten. De functie waarschuwt je ook als er problemen zijn met het opnemen of met de SD kaart. De dashcam beschikt over alle moderne functies die je bij een dashcam uit 2024 mag verwachten: GPS, Wi-Fi, parkeermodi en nog vele andere functies die je in de app kunt aanpassen! Kortom, een complete dashcam die je natuurlijk in je auto wilt!

Overzicht van alle VIOFO 3 Channel dashcams:

 VIOFO Benelux

VIOFO Benelux is dé officiële distributeur van de kwalitatief hoogstaande VIOFO dashcams in de Benelux. Daarnaast zijn wij inmiddels actief in heel Europa. Al jaren komen onze dashcams het beste uit de test bij verschillende grote testplatforms zoals Dashcamtalk. De VIOFO dashcams worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit video resolutie, discreet design en premium slimme functies. Bekijk ons complete assortiment nu hier!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd