Een dashcam voor de veiligheid.

Je kunt een dashcam om verschillende redenen in je voertuig hangen. Als je op reis gaat is het leuk om mooie beelden op te nemen in de auto of op de motor. Een dashcam is echter ook als veiligheidsaccessoire te gebruiken in een auto. Dit is een van de meest voorkomende redenen. Zo kun je in de meeste landen de beelden die jouw dashcam heeft opgenomen gebruiken voor bewijs bij bijvoorbeeld een rechtszaak of verzekeringskwestie. Of dit ook voor jouw land geldt lees je in onze andere blog over de legaliteit van dashcams in Europa.

Verzekeringskwestie of rechtszaak

Gebruik jij al een dashcam? Als je hierop ja antwoordt, dan weet je zeker dat je met een veiliger gevoel de auto instapt dan mensen die nog geen dashcam hebben. Verschillende dashcams hebben de mogelijkheid om voor- en achter de auto op te nemen. Met de brede kijkhoek van de VIOFO dashcams heb je dus het grootste deel rondom de auto in beeld. Dat betekent dat je altijd bewijs hebt als een auto je van de voor- achter- of zijkant aanrijdt. Deze beelden kunnen van groot belang zijn bij een verzekeringskwestie of een rechtszaak. Zo is het niet altijd meer jouw woord tegen het woord van de dader, maar kun je jouw gelijk bewijzen met de beelden die opgenomen zijn. Met vrijwel alle VIOFO dashcams heb je zelfs de mogelijkheid om de beelden via de 2.4 GHz of 2.5GHz Wi-Fi van de dashcam ter plekke uit te lezen via de VIOFO app. Hierdoor kunnen de beelden die belangrijk zijn, niet zomaar worden overgeschreven. Maak je gebruik van de GPS module, dan staan jouw snelheid en locatie ook meteen genoteerd onder de beelden. Deze functie is eenvoudig uit te schakelen.

Schade tijdens parkeren

Zelfs als je niet aan het autorijden bent, is een dashcam je beste vriend in de auto. Je hoort het steeds vaker dat auto’s worden bekrast of op een andere manier worden beschadigd tijdens het parkeren. Een vervelende verrassing als je jouw auto de volgende dag aantreft met schade, waar je geen schuldige voor kunt aanwijzen. Als je jouw dashcam met een Hardwire Kit aansluit op de accu van de auto, dan kun je ook gebruik maken van de parkeermodus die op alle VIOFO dashcams aanwezig is.

De parkeermodus zorgt ervoor dat de dashcam, ondanks dat de auto uitstaat, opneemt zodra die beweging voor of achter de auto registreert. De accu van de auto voorziet de dashcam op dat moment van stroom, waardoor die iedere keer een minuut lang opneemt. De lengte van de video is aan te passen via de VIOFO app. Als iemand jouw auto bekrast heb je dus altijd een gezicht bij de actie. Dit kun je doorspelen naar jouw verzekeraar zodat je bewijs hebt dat de schade is aangericht door een ander.

Wist je dat de dashcam nooit de accu van jouw auto leeg trekt? Er zit een cut-off systeem op de Hardwire Kit, waardoor die altijd uitschakelt als de accu van de auto onder een bepaald voltage komt. Dit is aan te passen op de module van de Hardwire Kit. Mocht je lang geparkeerd staan, of mocht jouw auto aan een drukke straat staan, dan is het altijd aan te raden om in een lage bit-rate op te nemen, of om de gevoeligheid van de G-sensor omlaag te zetten. Het resultaat is dat je veel langer in parkeermodus kunt opnemen.

Het moment om een dashcam te kopen!

Waar dashcams in de zomer veelal worden gekocht om te worden gebruikt tijdens een autovakantie, zijn de herfst en winter de belangrijkste seizoenen om een dashcam te hebben. Door regen en gladheid gebeuren er in Europa meer ongelukken in die de herfst en de winter. Altijd handig als je op dat moment een dashcam op je voorruit hebt zitten. Ga het najaar dus veilig de weg op met een VIOFO dashcam!

Wil jij graag advies over welke dashcam het meeste geschikt is voor jouw auto? Neem contact op met ons per mail via info@viofo.nl of bel ons op 0342-239900.

 

VIOFO Benelux

VIOFO Benelux is dé officiële distributeur van de kwalitatief hoogstaande VIOFO dashcams in de Benelux. Daarnaast zijn wij inmiddels actief in heel Europa. Al jaren komen onze dashcams het beste uit de test bij verschillende grote testplatforms zoals Dashcamtalk. De VIOFO dashcams worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit video resolutie, discreet design en premium slimme functies. Bekijk ons complete assortiment nu hier!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd