VIOFO Benelux op de motorbeurs!

Wie denkt dat VIOFO dashcams alleen voor auto’s geschikt zijn, heeft het mis. De meeste dashcams zijn ook geschikt voor busjes, campers en zelfs voor vrachtauto’s. Echter is er nog één ander type voertuig die zelfs een speciale dashcam heeft, de motor! VIOFO heeft sinds een paar jaar namelijk ook een VIOFO MT1 motor dashcam in het assortiment. Wat maakt deze dashcam beter dan een actioncam en welke voordelen kan de motor dashcam nog meer hebben? Je leest het in deze blog!

VIOFO MT1 Motor dashcam

De VIOFO MT1 is uniek in zijn soort, er zijn namelijk nog weinig motor dashcams op de markt. De auto dashcams hebben inmiddels wel al ruim hun intrede gedaan in heel Europa en zijn tegenwoordig al een waardevolle toevoeging in veel auto’s. De motor dashcams zijn inmiddels ook begonnen aan hun opmars en zijn een mooi alternatief op de actioncams die nu vaak gebruikt worden.


Het grootste voordeel is dat je de VIOFO MT1 onderdeel maakt van jouw motor. Zodra de dashcam en de modules die erbij zitten geïnstalleerd zijn, heb je er geen werk meer aan. Je hoeft de dashcam niet op te laden zoals bij een actioncam wel moet. De motor dashcam zit namelijk aangesloten op de accu van jouw motor, waardoor die standaard tegelijkertijd aan- en uit gaat met de motor zelf. Hierdoor is het een ontzettend handig plug-en-play systeem.


In onze andere blog gaan we wat verder in over de modules, installatie en de werking van de VIOFO MT1 motor dashcam.

Uniek Product

Dat de MOTORBeurs een succes was dat is een feit. Wat ons echter vooral op viel is hoe uniek de MT1 is. Mensen komen een praatje maken omdat het er interessant eruit zag. Sommigen hadden al gehoord van een motor dashcam en anderen hadden dan weer geen idee. Dit maakte echter geen verschil. Zodra we uitlegden hoe de dashcam in elkaar zat en hoe hij in zijn werking ging bleven we de mensen verassen. Dit geld vooral voor de specificaties, maar ook de lage prijs viel bij de mensen op. 

Dit jaar waren wij de enige die een mooie oplossing boden voor rijders die hun ritten willen opnemen. Of het nou voor de veiligheid is of om juist de mooie delen van een motorrit mee te pakken. Wij hebben veel mensen de voordelen kunnen uitleggen ten opzichte van een actiecamera voor op de helm!

Aanspraak op de beurs

 Inmiddels zitten wij 7 jaar in Nederland met onze dashcams, maar het was onze eerste keer dat we deelnamen aan een beurs. Toch wisten veel mensen ons al te vinden, omdat zij al een autodashcam van VIOFO hebben. We hebben veel leuke gesprekken gevoerd, positieve ervaringen gehoord en ook punten waar we als VIOFO aan kunnen werken. 

Het meest opvallende was een motorrijder die al onze MT1 op zijn motor had geïnstalleerd en hier al in een ongeluk mee was gekomen. Het was na het ongeluk niet duidelijk wie er fout zat totdat de man de beelden opstuurde naar de politie. Zo is een dashcam een kleine investering voor iets waar je later heel makkelijk bewijslast mee kunt aanleveren. 

Als wij terugblikken op de beurs, kunnen we zeggen dat het een mooie ervaring is. Wij hebben hard gewerkt aan een mooie stand, om toch op te kunnen vallen tussen alle reuzenstands van de motormerken. Met een handig filmpje waarmee ons product uitgelegd wordt, een testopstelling en een motor waarop de dashcam gemonteerd was, konden wij ons verhaal duidelijk maken. We hebben hier vier dagen lang met veel plezier gestaan en we hopen dit volgend jaar weer te kunnen doen!

Motorbeurs 2025

Dankzij de goede ervaring op de motorbeurs van 2024, zullen wij in 2025 ook zeker weer van de partij zijn. Voor ons was dit jaar ene probeersel dat erg geslaagd is geweest. 

Ben jij dus benieuwd of een MT1 bij jou op de motor past en een meerwaarde heeft, kom dan zeker bij ons langs op de motorbeurs in 2025! Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@viofo.nl of 0342-239900.

VIOFO Benelux

VIOFO Benelux is dé officiële distributeur van de kwalitatief hoogstaande VIOFO dashcams in de Benelux. Daarnaast zijn wij inmiddels actief in heel Europa. Al jaren komen onze dashcams het beste uit de test bij verschillende grote testplatforms zoals Dashcamtalk. De VIOFO dashcams worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit video resolutie, discreet design en premium slimme functies. Bekijk ons complete assortiment nu hier!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd